POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

ENES BEGOVIĆ ŠOKIRAO BOSNU: Nisam uhapšen u Sarajevu, nego u Beogradu…

Informacija da je među uhapšenim u Sarajevu u okviru operativne akcije kodnog naziva "Urban" i Enes Begović, bivši uposlenik Općine Novo Sarajevo, donijela je velike probleme istoimenom popularnom pjevaču narodne muzike.


- Zovu me prijatelji, rodbina i kolege sa svih strana svijeta. Telefon mi ne prestaje zvoniti. Mislili su da sam uhapšen u Sarajevu i ništa im nije bilo jasno. Riječ je o čovjeku koji se isto zove i preziva i koji nema nikakve veze sa mnom. Prava istina je da me u Beogradu 'uhapsio' Dragan Šljivić, direktor Grand narodne televizije, gdje sam jučer snimio nekoliko emisija - u šali kaže Enes Begović, popularni bh. pjevač.

Akcija "Urban" provedena je jučer u Sarajevu u kojoj je uhapšeno sedam osoba, zbog sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal.

Uhapšena sedmorka se sumnjiči da je počinila krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, sklapanje štetnog ugovora, zloupotreba procjene, poticaj na izvršenje krivičnog djela, i porezna utaja, usljed čega je prouzrokovana šteta viša od tri miliona KM u budžetu Kantona Sarajevo.

faktor.ba


Najčitanije na portalu