POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

NEVJEROVATNA PRIČA ČOVJEKA KOJI NIJE POGINUO U KATASTROFI RUSKOG AVIONA: Trebao letjeti, ali…

Jutrošnju katastrofu ruskog Tupoljeva 154 preživjela su tri člana poznatog ansabla "Aleksandrov", a priča jednog od njih je zaista nevjerovatna. Vadim Ananijev je propustio let jer mu se rodilo dijete.

On je RT-ju izjavio da još uvijek ne može vjerovati da se to dogodilo: "Nemam riječi kojima bih opisao ono što sad osjećam. Ne mogu u potpunosti shvatiti šta se događa. Supruga mi plače, djeca ne razumiju šta se dešava".


Rusija je u tuzi i nevjerici nakon jutrošnje avionske nesreće u kojoj je poginulo 92 ljudi. Izraze tuge familijama stradalih je uputio i ruski predsjednik Vladimir Putin. Proglašen je dan žalosti.

Posljednju sliku aviona pred polijetanje sa aerodroma Adler snimio je jedan tehničar zvuka i objavio je na društvenim mrežama

Avion ruskog ministarstva odbrane Tu-154 srušio se jutros u 5:40 po lokalnom vremenu blizu Sočija na crnomorskoj obali. Kao o mogućem uzroku nesreće zasad se špekuliše o tehničkom kvaru koji je uzrokovan uletanjem ptice u motor ili o lošem vremenu.

Letjelica je poletjela sa aerodroma Adler. Ostaci aviona pronađeni su oko 1,5 kilometar od Sočija, odnosno obale Crnog mora, na dubini od 50-70 metara.

U avionu se nalazilo 8 članova posade, 64 članova vojnog ansambla «Aleksandrov» koji su letjeli u Siriju kako bi zabavljali vojnike u bazi Hmejmin, više novinara i medijskog osoblja i prva žena humanitarnog fonda «Fair Aid» Jelisaveta Glinka, poznatija kao dr. Liza, koja je nosila medicinske potrepštine za bolnicu u Latakiji.

doznajemo.comNajčitanije na portalu