POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

BOSNA JE U VELIKIM PROBLEMIMA: RS tražila podršku od Trumpa za ukidanje visokog predstavnika za BiH…

Šef Predstavništva RS-a u Washingtonu Obrad Kesić izjavio je da su predstavnici ovog bh. entiteta na propratnim skupovima u vrijeme inauguracije Donalda Trumpa ostvarili kontakte sa predstavnicima nove američke administracije i zatražili podršku za zatvaranje Ureda visokog predstavnika za BiH.

Kesić je za Sputnik rekao da su u razgovorima sa ljudima iz kabineta Donalda Trumpa stavili do znanja da su prioriteti RS-a da se u Vijeće sigurnosti UN donese nova rezolucija o BiH, kako bi se otvorio proces zatvaranja Ureda visokog predstavnika za BiH.On je rekao i da je delegacija RS-a u tim razgovorima naišla na razumjevanje i spremnost za saradnju i da očekuje prve zvanične kontakte sa novom administracijom za sedam do 14 dana, prenosi Tanjug.

Prema njegovim riječima, RS je bila nezadovoljna potezima prethodne američke administracije, koja je činila sve kako bi urušavala i oštetila RS. Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko izazvao je oštre kritike zvaničnika RS zbog izjave u kojoj je RS uporedio sa NDH-a.

faktor.ba


Najčitanije na portalu