POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

CIJELA BOSNA JE ZGROŽENA: Hrvatski navijači ga na nacionalnoj osnovi izvrijeđali… Džanan Musa plače danima…

Lijepa priča o povratku košarke u Split na velika vrata, povodom pobjede domaćina nad Cedevitom (66:63) u 14. kolu prvenstva, čime je Split od najboljeg i najbogatijeg kluba preuzeo prvo mjesto, imala je i ružnu stranu, što je podsjetilo na događaje dvije sedmice ranije i 150 kilometara sjevernije.

Tada je Cedevita u hrvatskom derbiju ABA lige kao gost pobijedila Zadar (94:80), a utakmicu je prelomio mladi (17) bosanski košarkaš Džanan Musa s dvije trice u posljednjim minutama utakmice, piše Index.hr.Musu se smatra jednim od najboljih mladih košarkaša u Evropi, što je dokazao pogađanjem u ključnim trenucima na Višnjiku, ali ne i s onim što je radio nakon toga.

Nakon prve trice publiku je razljutio gestikuliranjem, a poslije druge dvorana je podivljala jer je Musa slavio "pucajući iz pištolja" prema domaćim navijačima. Ponašanjem nije razljutio samo navijače, već i trenera Veljka Mršića, koji ga je žestoko kritizirao tokom time-outa.

Zadarska publika, kojoj ionako treba malo povoda, uzvratila je sramotnim skandiranjem: "Musa, Turčine, napuši se kur*ine!"
Dvije sedmice kasnije, Musa je s Cedevitom dakle gostovao u Splitu i iako sada nije nikoga provocirao, s tribina Gripa krenulo je isto ono odvratno skandiranje.

Ali, u Splitu se suci odmah na to prekinuli utakmicu i od službenog spikera zatražili da upozori publiku, dok je za razliku od Zadra, na uvredljivo skandiranje dijela publike prema Musi, veći dio gledalaca one koji su vrijeđali ušutkao zviždanjem i tako prekinuo skandiranje.

Avaz


Najčitanije na portalu