POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

DOK SU VUČIĆ I ZVIZDIĆ DOGOVARALI PROJEKTE: Pogledajte šta je Dodik jučer radio u Beogradu i žestoko se osramotio…

Baš kao i nakon održavanja referenduma o Danu RS, Milorad Dodik je i nakon sankcija Sjedinjenih Američkih Država pohitao u Beograd.

I dok je predsjedavajući Vijeća ministara BIH Denis Zvizdić sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovarao konkretne oblike saradnje dvije zemlje, predsjednik manjeg bh. entiteta u Beogradu se nije sastao niti sa jednim srbijanskom zvaničnikom.


Dodik je dobacio tek do emisije “Ćirilica“ na Happy TV-u. I dok je Vučić naglašavo punu podršku suverenitetu, integritetu i međunarodnom pravnom subjektivitetu BIH, Dodik je na Happy TV pojašnjavao kako BiH nema šansu i da sve lijepe riječi o BiH u regionu i svijetu nisu istinite.

Koliko su sastanak Zvizdića i Vučića, te jačanje saradnje BIH i Srbije, teško pali Dodiku svjedoči i njegovo omalovažavanje nadležnosti Vijeća ministara BIH ali i direktna poruka Vučiću kroz Dodikove riječi da “se uvijek kod Srba nađe određeni broj onih koji su spremni da budu podanici politike koja dolazi sa strane, te ocijena da je najveća greška Srba kroz političku istoriju, i noviju istoriju, to što su strancima uvijek davali veći značaj nego što oni imaju“.

Bportal.ba


Najčitanije na portalu