POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

HAOS U BANJA LUCI: Uz četničku pjesmu "Marš na Drinu" počeo defile kakav Bosna do sad nije vidjela…

U 13 sati na Trgu Krajine u Banjoj Luci počela je parada povodom proslave neustavnog dana Republike Srpske na kojoj učestvuju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova MUP-a RS, civilne zaštite i vatrogasci.

Ulicom Kralja Petra Karađorđevića danas se može vidjeti na stotine učesnika parade povodom 25. godišnjice osnivanja RS-a koji glavnom saobraćajnicom defiliraju uz "Marš na Drinu".


Učesnici su u parku Petar Kočić prošli pored predstavnika vlasti RS-a, predsjednika bh. entiteta Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i ostalih predstavnika vlasti.

Pored glavne saobraćajnice u Banjoj Luci danas se mogao vidjeti veliki broj Banjalučana koji su došli ispratiti i podržati defile koji je organiziran povodom Dana RS-a koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Jučer je održana i proba parade koja danas defilira, a kao centralni dio svečanosti danas je planirana svečana akademija na kojoj će učestvovati predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

Ranije su na trgu u Banjoj Luci postrojeni pripadnici Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH. Učešće OSBiH je omogućio predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Klix


Najčitanije na portalu