POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

NEZAPAMĆEN SLUČAJ SILOVANJA: Trojica mladiću nasrnuli na 31-godišnju ženu i sve što se dešavalo…

Grupno silovanje koje je prikazano uživo na Facebooku dovelo je do privođenja tri muškaraca u Upsalli u Švedskoj. Privedeni su nakon napada na 31-godišnju ženu u stanu u Uppsali u nedjelju rano ujutro. Žrtva je navodno bila gotovo bez svijesti, piše švedski tabloid Aftonbladet.

Video je išao LIVE u jednoj zatvorenoj Facebook grupi u kojoj je bilo 60.000 ljudi.


21-godišnja Josefine Lundgren obavijestila je policiju čim je shvatila šta se događa u Facebook grupi, čija je bila članica.

"Otrgnuo joj je odjeću i legao na nju", izjavila je za švedski Expressen.

"Upravo ste silovani", na kraju snimka poručio je ženi jedan od napadača, prije nego što se nasmijao. Nakon toga izašao je komentar jednog od članova grupe: "Trojica protiv jedne, ha ha ha".

Prema švedskoj nacionalnoj televiziji SVT, muškarci su nakon ovog snimili i drugi video u kojem žena izjavljuje da nije silovana. Video je streaman uživo kada je policija stigla u stan, lišila slobode prisutne i isključila kameru.

Marcus Svensson iz lokalne policije izjavio je: "Bilo je mnogo ljudi koji su vidjeli prijenos i javili nam". Dodao je kako je žrtva odvedena u bolnicu.

Privedeni muškarci imaju između 19 i 25 godina, a žrtva 31. Prema Expressenu, najstariji muškarac je već osuđivan za zloupotrebu droga i nasilne napade.

Doznajemo.com/Index


Najčitanije na portalu