POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U SARAJEVU: Dječak se oko podne ubio iz očeve puške…

Sedamnaestogodišnji mladić stradao je danas u nesretnom slučaju u svojoj porodičnoj kući u sarajevskom naselju Sokolje, kada je sa svojim mlađim bratom pronašao očevu lovačku pušku.

Navodno su braća uzela očevu pušku, te ju je jedan od njih počeo čistiti. Igrom slučaja, puška je bila napunjena, te je hitac navodno pogodio starijeg brata u glavu, pri čemu je mladić ostao mrtav na mjestu. Hitna pomoć je ubrzo stigla na mjesto događaja, ali 17-godišnjaku nije bilo spasa.


Velika tragedija pogodila je sve mještane Sokolja, koji još u nevjerici prepričavaju šta se danas desilo. Prema riječima komšije ove porodice, otac je dugogodišnji lovac, pa odatle oružje u kući. Komšija, koji nije želio da  mu objavljujemo identitet, kazao je kako je stradali mladić, inače, bio "zlatno" i primjerno dijete, te da još ne vjeruje šta se desilo.

- Bio je lijep kao slika, prepametan, trenirao je boks. Neko mi je kazao da je i otac bio u kući kad se tragedija dogodila. On je, koliko znam, bolestan i dosad je imao niz operacija, a majka je u trenutku nesreće bila na poslu. Nisu joj odmah smjeli ni javiti šta se dogodilo – kazao je komšija.

Veliki broj prijatelja, komšija i porodice okupilo se večeras u kući stradalog mladića, kako bi porodici pružili riječi utjehe u teškim trenucima.

- Sve se dogodilo nekad iza podneva. Znam samo da je policija blokirala cijelu ulicu. To je bila dječija igra i znatiželja. Niko nije mogao ni pomisliti da bi se ovakva tragedija mogla dogoditi. Svi smo još u šoku – kazala nam je komšinica porodice.

faktor.ba


Najčitanije na portalu