POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

NOVA VELIKA TRAGEDIJA POZNATE GLUMICE: Manje od godinu dana nakon što je izgubila `najveću ljubav`…

Za poznatu francusku glumicu Sophie Marceau kraj godine bio je izuzetno težak. Samo nekoliko dana prije Božića preminula joj je majka koja se dugo borila sa rakom. Ovo je drugi gubitak koji je Sophie pretrpjela u proteklih godinu dana.

Naime, njen bivši suprug, poljski reditelj Andrzej Zulawski, s kojim ima sina, preminuo je u drugom mjesecu prošle godine.


Majka slavne glumice godinama se borila s rakom pluća, koji se potom proširio na mozak. Mjesecima je provela u bolnici, a Sophie je bila uz nju tokom teških hemioterapija. Ipak, ni po čemu se nije moglo naslutiti da glumica prolazi kroz užas. Nije otkazala filmske angažmane, na kojima je uvijek davala sve od sebe, a pred kolegama je bila nasmijana.

Ipak, osmijehu nije bilo ni traga kada je pred Božić njena majka pala u komu, a potom i preminula.

U drugom mjesecu prošle godine Sophie je pretrpjela još jedan bolan gubitak - smrt njenog bivšeg muža. Vezu s kontroverznim poljskim rediteljem počela je kada je imala samo 18 godina, dok je on imao 44. On je bio njen mentor, naučio ju je praktično svemu o filmu, muzici i slikarstvu, ali njihova veza okončana je 2001, nakon što su zajedno proveli 17 godina. Navodno je razvodu kumovala njegova posesivnost i agresivnost, ali su ostali u bliskim odnosima zbog sina Vinventa, koji danas ima 20 godina.

I Zulawski je izgubio bitku sa rakom. Sophie je na sahrani bila skrhana. Uprkos njihovim razmiricama, on je bio i ostao ljubav njegovog života. Sa druge strane, on je prije nego što je preminuo priznao da se nikad nije oporavio od razvoda.

doznajemo.com


Najčitanije na portalu