POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

O OVOM ĆE SE DUGO U BOSNI PRIČATI: Pogledajte kako je večeras Vučić dočekao bh. premijera Zvizdića…

Delegacija Bosne i Hercegovine, koju predvodi predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić sastala se večeras sa domaćinima Srbije koje je predvodio predsjednik Vlade Aleksandar Vučić.

Premijer Vučić je gostima iz BiH bio domaćin na radnoj večeri, a zvanični dio posjete će početi sutra svečanim dočekom bh. delegacije ispred Palate Srbija.Podsjećamo, delegaciju BiH danas je na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je predstavnicima Bosne i Hercegovine poželio dobrodošlicu.

Osim kompletne bh. delegacije i domaćina Vučića, večeri su prisustvovali Dačić, Rasim Ljajić - potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, zatim ministar finansija Dušan Vujović i Goran Knežević - ministar privrede u Vladi Srbije.

Kako je danas prije polaska u Beogradu kazao Denis Zvizdić, dvije delegacije očekuju razgovori o brojnim ekonomskim pitanjima i unaprijeđenju saradnje.

''U fokusu razgovora biće razvoj ekonomskih odnosa dvije zemlje. Postoje ozbiljne pretpostavke da možemo zajednički nastupati na trećim tržištima. Srbija je uvijek bila među prvih pet spoljnotrgovinskih partnera za BiH. Ali postoji prostor za jačanje ekonomske saradnje. Ta saradnja trebala bi biti praćena kulturnom saradnjom, treba nam dobrosusjedskog razumijevanja i pomirenja. Naši razgovori će biti vezani za budućnost'', rekao je Denis Zvizdić.

Ministar ekonomskih odnosa i spoljne trgovine u Savjetu ministara BiH Mirko Šarović rekao je za BN televiziju da će večeras i sutra u Beogradu razgovarati sa pojedinim ministrima Srbije o unapređivanju saradnje. Planirani su razgovori Šarovića sa minitrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem, kao i sa ministrom privrede Goranom Kneževićem.

"Mislim da su očekivanja i sa jedne, i sa druge strane da se saradnja okrene u drugom smjeru u odnosu na neke poruke i događanja koja su se desila u proteklih nekoliko sedmica", rekao je Šarović.

BN televizijaNajčitanije na portalu