POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

OGLASIO SE JUNAK KOJI SPASIO ŽIVOT LEPOJ BRENI: Čuo sam vrisku, ona je bila izgrebana i sva u krvi…

Hrabri Bajro Džigal,iz Novog Pazara, čovjek je koji je prije više od 20 godina spasio život Lepoj Breni, prisjetio se te hladne decembarske noći. Bajro je rođen 1945. godine na Hadžetu. Tu gdje je rođen živi i dan danas sa svojom suprugom. Provodi penzionerske dane, nakon četrdeset godina radnog staža u ``Sekciji``, prisjećajući se mladalačkih dana.


Jednog vikenda, subota je bila, Jat je organizovao zabavu za svoje radnike, u svojim objektima. Bila je hladna, zimska decembarska noć, a hoteli na Kopaoniku prepuni.

Brena i Slatki Greh su mjesecima unaprijed najavljivani. Turisti navalili na Kopaonik, ko ludi, prenosi priču Bajro Džigal.

- Ja sam bio dežurni vozač na Kopaoniku. Vozio sam ``ZIL``. Dok sam išao iz pravca Brusa ka Kopaoniku, bilo je negdje oko 20 sati, duboki mrak, a na putu snijeg, led i debeli minus. Primijetio sam sa lijeve strane svjetla automobila u provaliji. ``ZIL`` sam zaustavio i spustio se do provalije. Kada sam se primakao vozilu, začuo sam vrisku ljudi. Prepoznao sam Lepu Brenu, dok ostale članove Slatkog Greha nisam znao - priča Bajro.

Kako kaže, Brena je bila sva u u krvi i izgrebana.

 - Dao sam joj svoju jaknu, donio peškir iz ``ZIL``, koji sam koristio za sopstvene potrebe. Iz svog vozila sam izvukao sajlu, koju sam odnio do automobila i tako ih izvukao do puta. Vukova koji su zavijali, bilo je na sve strane, a provalija duboka, zasigurno preko 30 metara. Iskreno i mene je bilo strah, no naš`o sam i snage i hrabrosti. Rekao sam sebi, Bajro, Brena je to - kaže Bajro.

On se prisjeća da je u u tom vozilu bio i ``Petar Lazović, tada najčuveniji novinar Televizije Beograd.``

- Tražio je moje ime i prezime. Ponudio i da me časti, iznosom od 300 njemačkih maraka. Odbio sam. Bitno mi je bilo samo da su oni živi i zdravi - priča Bajro.

Te noći, su ga pozvali u Jatove apartmane, da prisustvuje njihovom koncertu.

- Pristao sam. Na ulazu, obezbjeđenje me prihvata i sprovodi do nekakvog VIP mjesta. Oko mene sve neki direktori i budžovani, kravate i sakoi. Brena i Slatki Greh su mi prilazili svakih pet minuta i zahvaljivali na mom podvigu, čak i javno saopštavali, preko mikrofona, svim prisutnim gostima - seća se Bajro.

Nekoliko dana nakon završetka manifestacije na Kopaoniku, novinar Petar Lazović ga je pozvao da bude gost Studija Beograd, ali je i to odbio.

- Nisam imao kravatu i adekvatno odijelo... Dugo godina, možda preko 7-8, nakon tog događaja, menadžeri Lepe Brene su zvali kod moje kuće i raspitivali se za moje zdravlje. Zahvalan sam na tome i danas - kaže Bajro koji danas ima 72 godine i kako tvrdi nikad nije bio kod ljekara.

Informer.rs


Najčitanije na portalu