POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

OVO BI MOGLO PROMIJENITI HISTORIJU NA BALKANU: Vučić ponovo želi dogovor Srba i Bošnjaka o budućnosti…

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem u Beogradu razgovarati o važnim pitanjima za dvije države, ističući da je važno razgovarati o zajedničkoj budućnosti.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao kako će već večeras imati neformalnu večeru sa Zvizdićem, te da će razgovarati o mnogim važnim pitanjima, javlja Tanjug.


- Uvijek konkretno razgovaramo, nekad je za nešto potrebno pola godine, nekad pet, ali uvijek je dobro razgovarati - rekao je Vučić i dodao da je zato zahvalan Denisu Zvizdiću što dolazi u Beograd.

On je naveo kako je važno da se ozbiljno sagledaju pozicije BiH i Srbije i zajednička budućnost, iako, kaže, mnogi ne misle tako jer nemaju širi pogled uprt u budućnost.

- Srbi i Bošnjaci moraju imati dogovor, ali i svi ostali, o tome kako funkcioniraju u budućnosti, da sve rješavamo dijalogom, a zatim i nadogradimo suradnjom u obrazovanju, kulturi, sportu ... - rekao je Vučić.

Upitan da komentira Inicijativu SDS-a iz Banjaluke o upućivanju deklaracije o privrženosti Daytonskom sporazumu, Vučić je rekao da Srbija podržava provedbu tog sporazuma, ali da neće da se miješa u unutrašnje prilike u RS i BiH.

- Ima onih u Srbiji koji sve znaju, pa neka oni na taj način komentiraju- rekao je Vučić.

On je naveo da je Srbija posvećena očuvanju Daytonskog sporazuma, da je obavezana na to, te kako vjeruje da je taj sporazum donio mir u BiH.

faktor.ba


Najčitanije na portalu