POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

DA NE POVJERUJETE: Pogledajte sa čime se susreću stanovnici ove države... MALI IM KONDOMI... Pogledajte o kome se radi!

Parlamentarna komisija Ugande zaprimila je veliki broj pritužbi građana muškog spola koji tvrde kako su kondomi koji se prodaju u državi previše mali, što je pojačalo zabrinutost jer se ta zemlja godinama bori protiv AIDS-a.

Parlamentarac Tom Aza kazao je parlamentarnom komitetu za HIV/AIDS Ugande kako je u posljednjem obilasku mjesta koja su najviše pogođena ovim virusom muškarci imaju "veće seksualne organe i da bi se trebala razmotriti opcija pravljenja većih kondoma".

"Kada dođe do akcije i imaju seksualne aktivnosti, još uz pritisak, dolazi do pucanja kondoma. Veliki broj mladih muškaraca se žali kako kondomi koje su dobili su prekratki i njihovi spolni organi ne mogu stati u njih", rekao je parlamentarac Merard Bitekyerezo.

Sarah Netalisile, članica komisije, izrazila je zabrinutost da taj problem veličine "izlaže mladiće i djevojke te sve korisnike kondoma opasnosti od zaraze HIV-om i AIDS-om".

NTV Uganda objavila je kako je parlament obećao da će urgirati da se kondomi prave u većim proporcijama.

Ovo nije prvi put da se industrija kondoma suočava s problemom veličine. U 2006. godini Indijsko vijeće za medicinska istraživanja otkrilo je kako 60 posto muškaraca u Mumbaiju ima penise za 2,4 centimetra kraće od međunarodne veličine kondoma.

Klix


Najčitanije na portalu