POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

DRAMA U SELU KORENITE: Ocu spremio SAHRANU, a onda ga u bolnici dočekao ono što nije mogao ni sanjati…

Goran Đurić, iz sela Korenite, otišao je prije tri dana na Odjeljenje neurologije Opšte bolnice u Loznici da preuzme dokumentaciju o ``umrlom ocu``, a u bolničkoj sobi sačekao ga je njegov Dobrivoje (74) živ i raspoložen.

Medicinsko osoblje je, u najmanju ruku, bilo iznenađeno šta od njih traži, i nije im bilo jasno odakle mu informacija da je njihov pacijent preminuo.


Goran je od komšinice iz sela dobio informaciju da je Dobrivoje ``upravo umro``. Ona je, praktično, samo prenijela poruku od prijateljice, inače medicinske sestre.

- Pošto je riječ o ozbiljnoj ženi, odmah smo krenuli da spremamo sahranu - priča nam Goran Đurić.

- Razapeli smo šator i kupili 100 kilograma ribe. Otišli smo i u pogrebnu firmu i odabrali sanduk, dali podatke za umrlicu. Uslijedilo je pribavljanje papira, pa sam krenuo po dokumentaciju u bolnicu, gdje sam zatekao živog oca.

Milan Đurić, rođak Dobrivojev i stric Goranov, pridružio im se u pripremi sahrane. Obrt je bio krajnje neočekivan.

- Nastala je prava ujdurma kako da vratimo ribu. Morali smo šator da sklanjamo, a umrlice samo što nisu bile izlijepljene - priča Milan Đurić.

Iz bolnice nije stigao telegram da je umro, niti kakvo zvanično saopštenje. Informacija koju je porodica nezvanično dobila nije provjeravana. Krenulo se odmah, kako običaji nalažu, da se ``sprema i ono što nema``.

Trebalo je Dobrivoja, dobrog čovjeka i domaćina, ispratiti kako treba na vječni počinak. Ispostavilo se da je informaciju, ipak, trebalo provjeriti u bolnici.

Inače, sahrana Dobrivoja je bila zakazana za danas.

Večernje novosti


Najčitanije na portalu