POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

POLICIJA DOŠLA NA LICE MJESTA: Legendarni fudbaler pronađen mrtav u garaži u Hrvatskoj…

Zvezdan Cvetković (57), bivši branič, direktor i trener Dinama pronađen je mrtav jutros oko 8 sati u garaži na Kostanjevcu.

Iz zagrebačke PU Indexu je potvrđeno da je u garaži na području Maksimira pronađeno beživotno tijelo. Očevid je u tijeku.


Prema neslužbenim informacijama, Cvetković je preminuo prirodnom smrću.

Cvetković je bio član slavne Dinamove generacije '82, koja je pod vodstvom Ćire Blaževića osvojila naslov prvaka bivše države i donijela pehar u Zagreb nakon 24 godine.  Zvezdan je igračku karijeru započeo u Karlovcu, a afirmirao se u Dinamu za koji je odigrao 174 utakmice.

1987. godine prelazi u njemački "Waldhof Mannheim". Karijeru je završio nakon teške ozljede. Na utakmici protiv Bayera iz Leverkusena 10. ožujka 1990. zadobio je bazilarnu frakturu lubanje.

U Srbiji je vodio Sopot, a od lipnja do studenoga 2011. bio je i trener banjolučkog Borca.

Nogometna obitelj Cvetković

Zvezdan je nosio dres reprezentacije Jugoslavije u razdoblju od 1982. do 1987. godine i upisao devet nastupa. U Dinamu je obnašao dužnost sportskog direktora, a po potrebi je znao uskočiti i na klupu (2005.).

Boro Cvetković, brat preminulog Zvjezdana, bio je napadač Dinama i Crvene Zvezde. Prije desetak godina u Karlovcu im je ubijen otac. Zvjezdanov sin Igor Cvetković zaposlenik je Lokomotive.

Iz Dinama su za Index kazali da su upravo primili tužnu vijest o smrti svoje legende, pa će se javnosti obratiti nešto kasnije. Na službenoj web stranici klub je objavio kratku informaciju o odlasku jednog od najboljih igrača Dinama iz kultne, šampionske generacije '82.

index.hr


Najčitanije na portalu