POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

SILOVAO JE IMIGRANT IZ IRAKA: Nećete vjerovati zašto ga nije prijavila…

Šveđanka, koju je nedavno u vozu silovao imigrant iz Iraka, isprva je odbijala prijaviti slučaj policiji rekavši kako osjeća žaljenje spram njega te strahuje da ne bude deportiran iz zemlje zbog onoga što joj je učinio. Događaj se zbio u oktobru u vozu koji je prometovao između gradova Umeå i Sundsvall. Irački izbjeglica putovao je njime vraćajući se iz Finske nezadovoljan uvjetima azila koji su mu ondje ponudili, prenosi portal Infowars.com.


Kupila mu sendvič, a on je silovao

Dvadesetosmogodišnja žena zatekla se u istom odjeljku s trojicom Arapa nad kojima se sažalila te im kupila sendviče. Nakon nekog vremena njih trojica počeli su piti, a zatim i dodirivati svoju suputnicu. Ona ih je upozoravala da prestanu.

Nedugo nakon što je zaspala na svome sjedalu, jedan od njih ju je probudio te počeo sek*ualno zlostavljati. Ona se usopjela othrvati napadaču i pobjeći niz hodnik tražeći pomoć službenog pratitelja voza.

Ipak je uvjerili da ga prijavi

Prema kasnijem policijskom  izvješću, žrtva je isprva kategorički odbijala prijaviti silovanje govoreći da joj je žao muškarca koji je nasrnuo na nju zbog njegove “teške situacije”. Strahovala je da bi zbog njezine prijave mogao biti deportiran natrag u Irak.

Na koncu su ipak uvjerili ženu da prijavi slučaj. Počinitelj je kasnije uhićen i osuđen na godinu dana zatvora, a svojoj žrtvi mora platiti odštetu u iznosu od 85 hiljada švedskih kruna.

Tijekom suđenja ispostavilo se da je njegov izbjeglički status lažan, jer je došao iz dijela Iraka koji nije zahvaćen sukobima, te da je u Švedsku stigao isključivo iz ekonomskih razloga.

Švedska – prijestolnica silovanja na Zapadu

Nakon što odleži kaznu, bit će vraćen u Irak uz zabranu ulaska u Švedsku najmanje pet godina.

Od sredine 1970-tih broj silovanja u Švedskoj povećan je za nevjerojatnih 1.472 posto. Prošle godne ondje je bilo prijavljeno 6.620 sek*ualnih napada, dok ih je 1975. bilo “samo” 421.

Zbog toga se Švedska čak naziva ‘prijestolnicom silovanja na Zapadu’.

Podaci govore da su 77,6 posto silovatelja u Švedskoj identificirani kao stranci, s tim da je izraz “stranac” ondje obično sinonim za imigranta iz islamskih zemalja.


Tehnička obrada: cikportal.com (CIK.ba)
Piše: Net.hr


Najčitanije na portalu