POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

SRBIJA SE TRESE ZBOG OVOG: Neonacisti marširali Zagrebom, slavili Trumpa i urlali "Za dom spremni"…

Danas su centrom Zagreba marširali ekstremni desničari u znak podrške novom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

Bizarna kolona pod vodstvom Dražena Keleminca, predsjednika Autohtone hrvatske stranke prava (A-HSP-a), uz pratnju glazbe je marširala centrom glavnog grada, prenosi Index.hr.


Na glavnom zagrebačkom trgu povorka je postrojena, nakon čega je dio okupljenih položio bizarnu "prisegu domovini", u kojoj su se zakleli da će, između ostalog, iz zemlje "protjerati neprijatelje Hrvatske". Rekli su kako će se boriti da Hrvatska izađe iz Evropske unije i da kako će vratiti dostojanstvo hrvatskom narodu.

Pri kraju prisege, osim urlanja "Za dom spremni", krivo su pozdravili domovinu. Kad je Keleminec na megafonu zaviknuo "Pozdrav domovini", trebali su, po vojnom pozdravu, uzvratiti: "Pozdrav".

Međutim, postrojeni Keleminčevi neonacisti, koji bi protjerivali neprijatelje Hrvatske, nažalost ne znaju ni osnove vojnog ponašanja, pa tako ni pozdraviti domovinu. Nakon uzvika "Pozdrav domovini", ponovili su: "Pozdrav domovini".

Nakon toga su još pozdravili i Trumpa, uzvikom: "Pozdrav Trumpu".

Za vrijeme polaganja "prisege", neonacisti, postrojeni u stavu pozor, nisu se ponašali baš uzorno. Nisu se znali usuglasiti i odgovarati na zapovijedi u ritmu, a Keleminec je ih je stalno morao podsjećati da budu glasniji.

Kao nedavno Šešelj i njegovi radikali, i ova povorka je došla izraziti svoju podršku američkom predsjedniku.

Odjeveni u crno, noseći ogromni štit sa šahovnicom s prvim bijelim poljem, mašući američkim zastavama i zaštićeni policijom, privlačili su poglede prolaznika.

Među zastavama kojima su mahali se istakla i zastava ekstremističkog, neonacističkog NPD-a, odnosno Nationaldemokratische Partei Deutschlands.

NPD je ocijenjena kao najznačajnija nacionalsocijalistička stranka u Europi nakon 1945. Njemačka obavještajna agencija označila je NPD kao prijetnju ustavnom poretku zbog filozofije stranke te je NPD pod stalnim nadzorom.

Klix


Najčitanije na portalu