POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

VUČIĆ SA AMERIČKIM AMBASADOROM SVE DOGOVORIO: Pogledajte šta će biti s Bosnom…

„Povodom podnošenja zahtjeva Međunarodnom sudu pravde za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, Aleksandar Vučić je ambasadoru SAD-a u Beogradu rekao da je tim potezom uzdrmana stabilnost cijelog regiona…

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i američki ambasador u Beogradu Kyle Scott razgovarali su danas o situaciju u regionu i istakli važnost promovisanja mira, stabilnosti i boljih međusobnih odnosa na Zapadnom Balkanu, kao i zajedničkih mogućnosti za ubrzanje ekonomskog rasta, širenja trgovinske razmjene i otvaranja novih radnih mjesta.


„Povodom podnošenja zahtjeva Međunarodnom sudu pravde za reviziju presude po tužbi protiv Srbije za genocid, Vučić je istakao da je tim neodgovornim potezom stvorena veoma loša atmosfera, prije svega u BiH, i da su u prošlost vraćeni teško građeni odnosi Srbije i BiH i uzdrmana stabilnost cijelog regiona. On je rekao da će Srbija uvijek poštovati integritet BiH i zalagati se za očuvanje mira i stabilnosti, ali da neće dozvoliti da budu ugroženi državni i nacionalni interesi Srbije“, saopćeno je iz Vlade Srbije.

Premijer Srbije je ukazao da bi njegov prijedlog o uspostavljanju carinske unije na Zapadnom Balkanu bio jedan od načina da se postigne ekonomski napredak regiona.

Ambasador Scott iskazao je kontinuiranu američku podršku Srbiji u procesu približavanja EU i naporima koje Vlada čini u ispunjavanju kriterijuma za članstvo, navedeno je iz Vlade Srbije.

Bportal.ba


Najčitanije na portalu