POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

BOSNU ČEKAJU VELIKI PROBLEM: Pogledajte šta je Kolinda danas u Nemu poručili Bošnjacima

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović obratila se danas učesnicima naučno stručnog skupa s međunarodnim učešćem „Hrvati Bosne i Hercegovine – nositelji evropskih vrijednosti?“ koji će se održati u Neumu.

''BiH je izložena novim izazovima, posebno zbog rasta broja eksremističkih grupa i migrantske krize. Uz jačanje separatističkih težnji u Republici Srpskoj, položaj Hrvata u RS-u je loš. Hrvatska snažno podržava suverenitet BiH i teritorijalnu cjelovitost. Spremni smo pomoći bih u borbi protiv terorizma i ilegalnih imigracija. Hrvatska očekuje žurno donošenje novog Izbornog zakona, žurno donošenje novog Statuta Grada Mostara i pravovremeno djelovanje međunarodne zajednice. Želim vam puni uspjeh ovog skupa'', poručila je ona obraćajući se učesnicima skupa u Neumu.

KO8932019348230 by mytob
Naučno-stručni skup održava se u organizaciji kabineta hrvatskog člana Predsjedništva BiH, a suorganizatori su Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u BiH, Odjeljenje za nauku i obrazovanje HNS-a BiH, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Zagrebu, Univerzitet u Splitu, te Institut za društveno-politička istraživanja (IDPI) iz Mostara.
Izvor: N1


Najčitanije na portalu