POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

DEKAN PRAVNOG FAKULTETA U TUZLI: Rektor mi je u kafiću tražio da Zlatan Begić i Jasmina Alihodžić uđu u sastav novog Senata…

Reakacije nakon nedjeljnog incidenta na Rudarsko – geološko – građevinskom fakultetu u Tuzli već treći dan ne prestaju.

Reagovao je i prof. dr. Izudin Hasanović, dekan Pravnog fakulteta u Tuzli, koji je napisao informaciju i obavljenom razgovoru sa rektorom Univerziteta u Tuzli Samirom Nurićem i prorektorom za nastavu i studentska pitanja Bahrudinom Šarićem.


Inače, Šarić je jedan od učesnika incidenta koji se dogodio u nedjelju, kada je došlo do sukoba između njega i profesora Denijala Sprečića, dekana Mašinskog fakulteta. U ovom sukobu, kojeg još uvijek istražuje policija, Šarić je zadobio lakše povrede.

U informaciji koju posjeduje Nezavisni.ba, dekan Hasanović je napisao da je 25. februara ove godine, putem mobilnog aparata, pozvan od strane rektora Nurića na kafu u kafić “In”.

-Došao sam i razgovor je započeo oko članova Senata sa Pravnog fakulteta. Zahtijevano mi je da u sastav novog Senata obavezno uđe dr.sc. Zlatan Begić i dr. sc. Jasmina Alihodžić, doc. Na taj zahtjev rezolutno sam odgovorio da ja samo predlažem, a da Naučno-nastavno vijeće(NNV) Pravnog fakulteta bira, tako da tom zahtjevu ne mogu udovoljiti. Rečeno mi je onda da nema saglasnosti od strane rektora za poziciju dekana Pravnog fakulteta – napisao je Hasanović.

Dešavanja na Univerzitetu su i dalje goruća tema u Tuzli. Rektor Nurić je u svojim reagovanjima optužio vladajuće strukture u Tuzlanskom kantonu za politički pritisak.

Premijer Bego Gutić je odbacio optužbe rektora, te pozvao Nurića da kaže kada, gdje i zbog čega je na njega premijer vršio pritisak.

I akademska zajednica i političari su osudili ovaj incident, a zatražena je i vanredna sjednica Skupštine TK zbog dešavanja na Univerzitetu.

Nezavisni.ba


Najčitanije na portalu