POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

DODIK DOŽIVIO VELIKI ŠAMAR: Pogledajte kako mu je Vučić u pola sata očitao žestoku lekciju...

Premijer Srbije Aleksandar Vučić se danas u Istočnom Sarajevu sastao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Sastanak nije trajao dugo, te je Vučić nakon pola sata napustio Istočno Sarajevo.


Sastanak u administrativnom centru Vlade RS je uslijedio nakon Dodikovog poziva i Samita zemalja Zapadnog Balkana, a na sastanku su prisustvovali premijeri Srbije, Crne Gore, Albanije, Kosova, Makedonije, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, evropski komesar za politiku susjedstva i proširenja i ministar vanjskih poslova Italije.

Inače, premijeri zemalja zapadnog Balkana okupili su se danas u Sarajevu na sastanku čiji je domaćin predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić kako bi razgovarali o zajedničkim regionalnim projektima.

Cilj sastanka bio je približavanje zapadnog Balkana Evropskoj uniji i razgovor o projektima u vezi s transportnom i energetskom infrastrukturom, a razgovarano je i o saradnji u oblastima mladih i obrazovanja.

Bio je to prvi put da se organizirao sastanak premijera kojem prisustvuju svi premijeri. Tako su u Sarajevu bili premijeri Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije Aleksandar Vučić, Duško Marković, Emil Dimitrev, Isa Mustafa i Edi Rama.

Sastanku je prisustvovao i komesar EU za politiku susjedstva i proširenja Johannes Hahn i ministar vanjskih poslova Republike Italije Angelino Alfano jer je Italija domaćin samita zapadnog Balkana koji bi u julu trebao biti održan u Trstu.

Izvor. N1


Najčitanije na portalu