POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

DODIK ZAPALIO RS I SRBIJU: Pet TV kamerama ispričao Šta mu je Vucic za 20 minuta uradio...

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon današnjeg sastanka s predsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem u Istočnom Sarajevu, kazao je kako se danas nije održao Samit premijera Zapadnog Balkana jer Bosna i Hercegovina nema premijera.

Predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta je izjavio kako Aleksandar Vučić u kontinuitetu podržava RS te da je glavna tema sastanka bila kako pomoći otvaranje novih radnih mjesta u RS-u.

"Republika Srpska je napravila pomake u tom smislu i popravila svoj međunarodni položaj, a u budućnosti želimo više investicija. Naravno, BiH to ne može, jer nema državnog premijera. Danas smo zaključili da se na nivou dviju Vlada postignu određeni dogovori i da ocijenimo kako Srbija može pomoći RS", kazao je Dodik.

Prema njegovim riječima, RS ima interese za projekte regionalnog karaktera te će nekima biti i podrška.

"Ideja o kojoj je Vučić već dugo govorio je carinska unija i mi ćemo pomoći tom osnaživanju, ako i ostali budu podržali tu ideju", istako je Dodik.

Na kraju je istakao kako je Vučić svom svojom energijom i radom dopinjeo da Srbija ostvari značajan napredak u posljednjem periodu.

"Jaka Srbija i ono što Vučić radi, definitivno ima podršku RS-a. Stabilna Srbija je garancija stabilnog regiona", poručio je Milorad Dodik.

Izvor: Klix


Najčitanije na portalu