POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

DOKTORICA TVRDI DA JOJ SE OVO DESILO NA GODIŠNJEM ODMORU: "Brutalno sam silovana, a onda..."

Georgina Mortimer (45), doktorica iz Engleske, ispričala je Daily Mailu kako su je zvjerski silovali tijekom 'odmora iz snova' na Karibima, a zatim joj je tvrtka koja je organizirala cijeli odmor ponudila manikuru i masažu 'kako bi je razveselili'?!

Mortimer tvrdi kako se incident dogodio svega nekoliko sati po dolasku na otok, a napadač je ušao u njenu sobu u jednoj od iznajmljenih vila. Ova majka dvoje djece sada je odlučila tužiti organizatore putovanja i iznajmljivača vile zbog nemara.

'Probudila sam se svezana, a onda sam shvatila da me je silovao potpuni stranac. Bila sam na smrt prestrašena i zbilja sam mislila da ću umrijeti. Naravno da sam bila shrvana, no učinit ću sve što mogu kako se ovakve stvari ne bi događale drugim ženama', ispričala je hrabra žena koja nije željela ostati anonimna.

Ponajviše ju je ipak šokirala tvrtka koja je organizarala ovo putovanje. Riječ je o tzv. ženskom odmoru, odnosno školi jedrenja organiziranoj samo za žene.

'Nisu mi dali ključ od sobe, no u toj vili odsjela su i dva instruktora te sam shvatila da će ulazna vrata biti zaključana po noći. Kada sam se probudila vidjela sam to čudovište koje me je napalo i zbilja sam mislila da će me ubiti. Toliko me je davio da sam jedva mogla disati, a kamoli vrisnuti. Mislila sam na svoju djecu i rekla samoj sebi: nemoj umrijeti. Samo sam mirno ležala jer sam smatrala ako mu se opirem - sigurno će me ubiti. Pakao je trajao nekih 15 minuta, a onda je netko pokucao na vrata i napadač je pobjegao', ispričala je nesretna žena.

Kaže kako su joj iz tvrtke čak savjetovali da o tome ne priča drugim ženama kako ih ne bi uznemiravala. Također, ponudili su joj da jednu noć prespava u hotelu o njihovom trošku, no odmah su je upozorili da drugu noć nemaju namjeru platiti. Kada se vratila u Englesku saznala je da to nije prvi slučaj silovanja u tom odmaralištu. Pisala je tvrtci nadajući se da će barem dobiti povrat novca, no uslijedio je novi šok.

'Prvo su mi nakon tri sedmice poslali marketinški materijal, a kad sam se ponovno žalila odgovorili su mailom u kojem mi nude masažu i manikuru u lokalnom salonu za uljepšavanje. Kao, to bi me trebalo razveseliti', govori Mortimer.

Kako tour operator očito misli da je to dovoljna naknada za silovanje, Mortimer je odlučila pravdu potražiti pravnim putem te je unajmila odvjetnika koji će cijelu priču sada preseliti u sudnicu.

(Doznajemo.com/Jutarnji list)


Najčitanije na portalu