POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

ERDOGAN OČITAO LEKCIJU EVROPI I AMERICI: I pokazao da je pravi vođa svih muslimana u svijetu…

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u južnom turskom gradu Antaliji da dok god ga sa Zapada budu nazivali diktatorom, on će za njih koristiti termine fašisti i nacisti.

Erdogan se obratio okupljenim građanima u Antaliji, a tom se prilikom osvrnuo i na aktuelna dešavanja. Istakao je kako zabrane i embargo koji su ranije uvođeni Turskoj pokazuju da njegova zemlja, u slučaju da danas zavisi od drugih zemalja, ne bi bila u stanju pronaći niti jedan metak za potrebe borbe protiv terorizima.- Odluke za sigurnost naših građana i zaštitu interesa naše zemlje donosimo u Ankari, a isto tako, te odluke provodimo u Silopiju, u Gabaru, Džudiju, a ako je potrebno i u Siriji i Iraku - rekao je Erdogan.

Turski predsjednik je poručio kako "Turska danas nema potrebu da za nešto uzima dozvolu od drugih", te dodao:

"Danas borbu protiv terorizma, kako unutar zemlje tako i izvan nje, provodimo našim vlastitim mogućnostima. Naša vojska, policija, snage sigurnosti bore se protiv terorista, jer dali smo riječ našem narodu. Nastavit ćemo našu borbu sve dok u potpunosti ne uspostavimo mir i blagostanje".

Osvrnuo se i na kritike povodom korištenja termina fašizam i nacizam na račun pojedinih evropskih zemalja.

- Dok god vi (Zapad) za mene budete koristili termin diktator, ja ću vama govoriti 'fašisti' i 'nacisti'. Jer ja ni za vrijeme mandata predsjednika, niti za vrijeme mandata premijera nikada nisam pravio bilo kakve razlike prema bilo kome, niti po pitanju prava i sloboda, kao niti slobode mišljenja, vjere, mezheba. Naprotiv, takve razlike u našoj zemlji, prema ženama sa maramom i bez nje, pravili su oni koje mene danas nazivaju diktatorom - kazao je Erdogan.

faktor.ba


Najčitanije na portalu