POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

EVO ŠTA VAM SE MOŽE DESITI ako pojedete kuhani kukuruz…

Kukuruz se može pripremiti na mnogo načina, pomiješan s brašnom daje bazu raznih vrsta tijesta. Ova zlatna namirnica je sastavni dio različitih salata, sosova i variva.

Kukuruz ima obilje prehrambenih koristi te je bogat izvor vitamina A, B i E. Kukuruz sadrži antioksidanse koji su antikancerogeni, te je dobar u prevenciji Alzheimerove bolesti.


Ova hrana je izvrsna u borbi protiv viška težine: spremljeni kukuruz sadrži samo 124 kalorij.

Kukuruz je bez holesterola i sadrži vrlo nizak nivo zasićenih masnoće.

Ipak posebne su prednosti konzumiranja kuhanog kukuruza, a evo njih 7:

– Smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti;
– Smanjuje apsorpciju holesterola u tijelu;
– Drži pod kontrolom dijabetes i hipertenziju;
– Smanjuje mogućnost povratka hemoroida;
– Reguliše probavu;
– Jača kosti;
– Djeluje pozitivno na kožu i vid.


Tehnička obrada: cikportal.com (CIK.ba)
Piše: Doznajemo.com/A.N.


Najčitanije na portalu