POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

JAVNOST U ŠOKU: Znate li ko je čovjek koji je prodao kuću Edinu Džeki?

Građevinski poslovni čovjek iz Dubrovnika Stipo Pašalić, ako je suditi prema medijskim napisima, na meti je pojedinaca već više od deset godina, a osim toga je bio i pod lupom policije.

U februaru 2003. ispod njegova džipa Mitsubishi 200 GLS dubrovačkih tablica iznad hotela Komodor na Lapadu podmetnuta je eksplozivna naprava.


Auto je glasio na njegovu tvrtku Forum Dubrovnik koja je trenutačno u dugovima.

Eksploziv pod vozilom uočio je i prijavio Pašalić, a nakon višesatne drame, zbog koje su bili evakuirani i stanari zgrade, pirotehničari su uklonili opasnost.

Ko mu je poslao eksplozivnu poruku, do danas nije otkriveno. Prošle godine, pak, dubrovačka policija kazneno ga je prijavila zajedno s Nirmelom Muhić zbog poticanja na zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju te za pomaganje u djelu.

Istraživanjem Pašalićeve tadašnje tvrtke Arch Studio Arhitekt, koja je imala poslovni odnos s tvrtkom Renesansa projekt i dizajn, istražitelji su posumnjali kako su Pašalić i Muhić kao odgovorne osobe svatko u svojoj tvrtki od rujna 2009. do prosinca 2010., u vrijeme blokade Pašalićeve tvrtke, stekli protupravnu imovinsku korist od 676.580 kuna (oko 120.000 KM).

Odnosno, Pašalić je poticao Nirmelu Muhić da novac od prihoda blokiranog Arch Studio Arhitekta koji je usmjeravan na Renesansu projekt, podigne s računa kao pozajmicu vlasniku, a u stvarnosti ga je, navodno, davala njemu. Pašalić za to tada, kako je rekao, nije znao.

Piše: novi.ba


Najčitanije na portalu