POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

MISLILI SU OVO DO KRAJA ŽIVOTA RADITI: U nezapamćenoj policijskoj akciju u Travniku i Vitezu uhapšeni …

U akciji "Lašva", koju od jutros provode pripadnici FUP-a na širem području Srednjobosanskog kantona, uhapšeno je sedam osoba.

Kako je potvrđeno iz FUP-a, po naredbama Općinskog suda u Travniku, započeti su pretresi na šest lokacija na području općina Travnk i Vitez, a uhapšeni su I. F. (38), M. F. (32), S. F. (21), Z. J. (39), B. T. (30), D. F. (37) i G. R. (26).


- Uhapšene osobe se dovode u vezu s krivičnim djelom udruživanje radi činjenja krivičnog djela, a u vezi s krivičnim djelima neovlašetana proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga - saopćeno je iz FUP-a.

Nakon pretresa, uhapšeni će biti privedeni u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predati u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona.

Akciji je prethodila višemjesečna istraga, a izveli su je pripadnici Specijalne jedinice FUP-a, uz asistenciju Jedinice za podršku MUP-a SBK i kriminalističke policije MUP-a SBK.

faktor.ba


Najčitanije na portalu