POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

NAKON ŠTO JE MLADI SRPSKI PJEVAČ POGINUO: Desilo se nešto nevjerovatno… Supruzi i njegovoj kćerkici…

Prošlo je nekoliko godina otkako je u teškoj saobraćajnoj nesreći na Ostružničkom mostu život izgubio pjevač Darko Radovanović.
Iza njega su ostale supruga Maja i kćerka Lara, koja je samo dan nakon pomena napunila sedam godina. Njih dvije, poslije tragedije, ostale su da žive u Sremskoj Mitrovici, ali sad, za razliku od ranije, nisu više podstanarke, već imaju svoj krov nad glavom. Darkovi prijatelji, među kojima je i Sekin bivši nevjenčani suprug Zoran Kovačević, kupili su im stan, koji će pripasti Lari kad postane punoljetna.

- Zahvalni smo ljudima koji su pomogli Lari i Maji. Ivan Lazarević iz Šapca je dosta pomogao, bio je Darkov veliki prijatelj. Pored njega su pomogli još jedan prijatelj Miki i Sekin bivši momak Zoran Kovačević. Baš s njim je naš sin pio kafu neposredno prije pogibije. Oni su Lari i Maji kupili stan - priča Darkova majka Stana, koja nije mogla da zadrži suze prisjećajući se tragedije.

- Kad se samo sjetim koliko su svi voljeli našeg sina. Nikad se nije desilo da kad prijatelj pogine, tri druga skupe 40.000 eura i kupe stan. Pomogao je i kum Milan, koji je vjenčao Darka i Maju. On je kompletno opremio Larinu sobu - iskreno pričaju roditelji pokojnog pjevača.

I Ivana Selakov je uz porodicu Radovanović.

- Često mislim na mog prijatelja. Nedavno smo Lukas i ja razgovarali kako da pomognemo da Darkova porodica dobije prava od njegovih pjesama i spotova. Sigurno ćemo uraditi nešto po tom pitanju. Srećna sam što imam priliku da svojim đacima dam da pjevaju Darkove pjesme. Trudim se da one i dalje žive, a i sama ih isto često pjevam na nastupima. Tako barem mogu da održim sjećanje na njega - iskrena je Ivana.

Tehnička obrada: cikportal.com (CIK.ba)
Izvor: Kurir


Najčitanije na portalu