POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

NAKON VELIKE NEIZVIJESNOSTI: Evo šta je Vučić doživio u Sarajevu večeras...

Nakon što je premijer Srbije Aleksandar Vučić doputovao u Sarajevo predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je organizovao neformalnu večeru u sarajevskom restoranu Libertas.
Osim Zvizdića, večeri prisustvuju i neki državni ministri među kojima su ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović i ministar vanjskih poslova Igor Crnadak.

Podsjećamo, Vučić je u poslijepodnevnim satima sletio u Sarajevo, a ranije je kazao da vjeruje da će u Sarajevu ponovo razgovarati i otvoriti teme koje su od zajedničkog interesa za Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, a to su autoputevi, putevi, mostovi, pruge i carinska unija.

U fokusu razgovora na Samitu premijera Zapadnog Balkana bit će regionalni projekti i povezivanje u transportnoj i energetskoj infrastrukturi, te sadržajnijoj ekonomskoj razmjeni. Samitu će prisustovati i komesar EU za politiku susjedstva i proširenja Johannes Hahn, te predstavnik Vlade Republike Italije, zemlje domaćina Samita zemalja Zapadnog Balkana koji će biti održan u Trstu u julu ove godine.

Prisustvo Samitu u Sarajevu su potvrdili i premijeri Crne Gore Duško Marković, Republike Makedonije Emil Dimitriev i Kosova Isa Mustafa.

Sarajevo i Bosna i Hercegovina su pokazali dostojanstvo kao i uvijek, a oni koji su sve vrijeme huškali narod sada su kako to često kometatori popularno kažu "na aparatima".

Zanimljiv je komentar na vijest objavljenu na Klix-u koji najbolje opisuje one koji nastoje prikazati Sarajevo i BiH u negativnom svjetlu.

Obrada: Cikmagazin.com
Izvor: Klix


Najčitanije na portalu