POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

NEKI IZNENAĐENI: Evo kakvu je presudu dobio glumac Emir Hadžihafizbegović za saobraćajnu nesreću...

Podsjećamo, nesreća se dogodila na autocesti A3 kod mjesta Bročice 12.10.2014. Očevidom i vještačenjem ustanovljeno je da je poznati glumac prekoračio dopuštenu brzinu, odnosno nije je prilagodio stanju na cesti…


Bh. glumac Emir Hadžihafizbegović danas je na Općinskom kaznenom sudu u Sisku pravomoćno osuđen na kaznu od godine dana zatvora. Ne treba ići u zatvor ukoliko u iduće četiri godine ne počini novo kazneno djelo. Rezultat je to potpunog priznanja krivnje i sporazuma sklopljenog sa Općinskim državnim odvjetništvom u Sisku.

Osuđen je zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila 12.10.2014. na autocesti A3 kod mjesta Bročice i u kojoj je smrtno stradala Ankica Kuduz (63), majka poznate hrvatske manekenke Lane Kuduz.

Sporazum je sklopljen još u šestom mjesecu 2015. godine, a nije mu se protivila ni Lana. Optužno vijeće Općinskog suda u Sisku, koje je vodila Vera Bubaš, potvrdilo je nagodbu i izreklo dogovornu kaznu.

Odvjetništvo je utvrdilo kako je poznati glumac zanemario znakove ograničenja brzine te vozio brzinom od najmanje 125 km/h. U pokušaju da izbjegne parkirano vozilo čiji je vozač mijenjao gumu skrenuo je udesno i udario u Ankicu Kuduz, koja se nalazila izvan svoga automobila, na kojem je također guma bila probušena. Na licu mjesta je preminula, a Emir Hadžihafizbegović zadobio teške tjelesne povrede.

Odvjetništvo se na nagodbu odlučilo zbog nekoliko olakšavajućih okolnosti – prometna signalizacija o radovima na autocesti bila je već ranije srušena, drugi automobil se nalazio zaustavljen na lijevoj prometnoj traci pa je Hadžihafizbegović bio prisiljen izbjeći ga, pri čemu je udario poginulu koja nije imala reflektirajući prsluk. Kao olakšavajuća okolnost uzeta je i činjenica da je Hadžihafizbegović razvio prijateljski odnos s kćerkom poginule, koja se također nalazila na mjestu nesreće, a koja se nije protivila sklopljenoj nagodbi.

Hadžihafizbegović treba platiti i 8.247,20 kuna sudskih troškova.

Doznajemo.com/Večernji list


Najčitanije na portalu