POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

OTKRIVENA TAJNA: Selma Muhedinović otkrila šta ju je privuklo na Harisu Silajdžiću i ako je mnogo od nje stariji…

Čime ju je osvojio Haris Silajdžić koji bi joj mogao biti otac? Dobro upućeni kažu da je tajna u ljubavnoj poeziji koju joj je pisao.

Vijest o tome da se političar Haris Silajdžić (71) oženio sa 30-tak godina mlađom pjevačicom Selmom Muhedinović izazvala je veliko zanimanje javnosti.


Selma Muhedinović, sada Silajdžić, nakon povlačenja s estrade i okončanja muzičke karijere nije se eksponirala u javnosti. Ostala je upamćena kao plavokosa djevojka lijepog glasa, sa svojim pjesmama “Šta da radim s tobom ja“, “Šeherzada“, “Pazi da se ne zaljubiš“, “Ne, ne, ne, ne“…

“Djevojka sa violinom”, kako se mnogi prisjećaju sadašnje žene Harisa Silajdžića – Selme Muhedinović, imala je u prošlosti navodno vezu sa pjevačem “Crvene Jabuke” Draženom Žerićem – Žerom, piše Senzacija.ba.

– Obzirom da je Žera nastanjen u Hrvatskoj, a da na primorju ima nekretnine, obično su skupa bili u Makarskoj, gdje su uživali u ljubavi i suncu. Navodno su bili jako zaljubljeni, ali Žeru je put odveo na Trpanj (Pelješac, Hrvatska) odakle je njegova sadašnja supruga i gdje trenutno živi, navodi taj izvor.

Međutim, čime ju je osvojio Haris Silajdžić koji bi joj mogao biti otac? Dobro upućeni kažu da je tajna u ljubavnoj poeziji koju joj je pisao. Naime, dosta ljudi ne zna da je Silajdžić, koji je uglavnom javnosti poznat kao političar, ujedno i čovjek koji se okušao u pisanju različitih žanrova.

SLAVLJE U RESTORANU. U utorak 8. marta vjenčanje se proslavljalo u jednom sarajevskom restoranu, a tu je bila i svadbena torta.

Ovo je Silajdžiću, koji se povukao iz politike i u posljednje vrijeme se u javnosti pojavljuje kao autor poezije, te nerijetko i kao analitičar događaja u arapskom svijetu, treći brak.

Silajdžić je najduže bio u braku s Mostarkom Majom Zvonić, s kojom ima i sina Mirzu. Dok su bili u bračnoj zajednici, Maja se rijetko pojavljivala u javnosti, a kako su mediji objavljivali, ona danas živi u Istanbulu, i to u ulici Alije Izetbegovića.

ALBANSKA POLITIČARKA. Nekada jedan od najmoćnijih bh. političara, prije braka s Mostarkom uplovio je u bračne vode s albanskom političarkom Ljuljetom Vunići (Luljeta Vuniqi).

Upoznali su se kada je Silajdžić doktorirao na Univerzitetu u Prištini, a radio je i na tamošnjem Institutu za historiju. Vunići je jedna od najaktivnijih žena u civilnom društvu Kosova. Prije dvije godine postala je dio tima i stranke tadašnjeg premijera Hašima Tačija.

Doznajemo.com/Avaz.ba/Senzacija.ba


Najčitanije na portalu