POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

Ova djevojka je zbog trudnoće ljekare ostavila u čudu…

Kada je tinejdžerka Šenon Skiner (19), koja je već majka, zatrudnila po drugi put, teška srca se odlučila da abortira. Ali tri mjeseca kasnije, dok je još uvijek žalila zbog nerođenog djeteta, zapanjila se kad je saznala da je još uvijek trudna.

Trenutno je u petom mjesecu trudnoće i raduje se rođenju svoje druge kćerke. Otišla je na medicinski abortus u osmoj nedjelji trudnoće, jer je mislila da je previše rano da ona i njen partner Entoni Hant dobiju drugo dijete, jer je njihova prva kćerka, Lejsi, stara tek devet mjeseci. Abortus se sastojao od dvije doze lijekova i ona ga je odradila, ali nije znala da procedura nije uspjela, što se veoma rijetko dešava.


Kada se jutarnja mučnina nastavila i kada je osjetila pokrete u stomaku, uradila je kućni test za trudnoću i ispostavilo se da je pozitivan. Ali test koji je uradila kod doktora bio je negativan, pa joj je rečeno da su njeni simptomi samo neželjeni efekti abortusa.

Simptomi su se nastavili i test kod doktora pokazao je poslije nekog vremena da je trudna. Rečeno joj je da je najvjerovatnije zatrudnila nakon abortusa, ali dalje testiranje je pokazalo da je njena nerođena kćerka preživjela abortus.

``Mislili smo da je sve gotovo. Bila sam tužna zbog abortusa i taman sam uspjela da se sastavim. Entoni i ja smo znali da smo donijeli ispravnu odluku jer smo imali problema i mislili smo da nije u redu da beba ispašta. Nikad nisam bila za abortus, ali sam patila od postporođajne depresije. Lesi je imala samo četiri mjeseca u to vrijeme, pa sam tada morala da uradim ono što sam smatrala da je najbolje. Ali to nikako nije bila laka odluka i odmah sam zažalila zbog nje``, ispričala je Šenon.

Procedura kojoj je Šenon bila podvrgnuta ne uspije samo u jednom od 30 slučajeva. Još uvijek ima vremena da abortira hirurškim putem, ali je odlučila da to ipak ne uradi.

``Ona je očigledno borac i ne želimo da joj naškodimo. Kada sam išla na abortus, nisam se osjećala kao danas – vidjela sam je i čula otkucaje njenog srca``, rekla je Šenon.

Na posljednjem skeneru, koji je obavila ove nedjelje, nije bilo nikakvih nepravilnosti. Babice istražuju šta je moglo da se desi.

``U samo nekoliko slučajeva pilule za abortus omanu. Malo je ovakvih slučajeva, ali to situaciju ne olakšava``, rekao je zastupnik bolnice u koju Šenon ide na kontrole.

Izvor: Kurir


Najčitanije na portalu