POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

Policajci ostali u šoku kada su vidjeli koga su zaustavili…

Kolika je vjerovatnoća da vas tokom četiri decenije mahom profesionalne vožnje ni jednom ne zaustavi saobraćajna policija? Veoma mala, rekli bismo. Pa ipak, jednom Rumunu je to pošlo za rukom. A onda ga je sreća napustila.

U mnogim zemljama zakonodavac je predvidio da se za pojedine prekršaje vozač kazni oduzimanjem dozvole na određeno vrijeme. Ova sankcija, međutim, nije prepreka velikom broju nesavjesnih vozača da nastave da voze bez dozvole nadajući se da ih policija neće zaustaviti.


Tako je razmišljao i Gheorghe Ungureanu iz Ruminije, kada mu je davne 1976. oduzeta vozačka dozvola pošto je uhvaćen za volanom u alkoholisanom stanju.

Po prestanku zabrane nije se ni potrudio da ode po dozvolu, pa je njen rok važnosti u međuvremenu istekao. Gheorghe je nastavio da upravlja različitim vrstama vozila - od automobila do kamiona.

Godine su prolazile i Rumun je u jednom trenutku čak otišao da radi kao vozač u Francusku, gdje se zaposlio uz izgovor da su mu je dozvola ukradena.

Sreća ga je napustila kada se vratio u domovinu, nakon što je 39 godina vozio bez dozvole.

Jednog dana policija ga je zaustavila zbog prebrze vožnje u blizini mjesta u kome živi, a pošto su otkrili da vozi bez dozvole preveden je sudiji.

Rumun je sada suočen sa mogućom kaznom zatvora u trajanju do 3 godine.

Tehnička obrada: cikportal.com (CIK.ba)
Piše: b92.net


Najčitanije na portalu