POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

SADA ĆE GA BOSNA JOŠ VIŠE VOLITE: Pogledajte Šta je Čeda uradio u Mostaru a uz to začepio usta svim nacionalistima...

Predsjednik Liberalno demokatske partije (LDP) Čedomir Jovanović boravi danas u Mostaru.
U poslijepodnevnim satima boravio je na Starom mostu gdje se sastao sa predstavnicima Kluba skakača u vodu Mostari i legendarnim mostarskim skakačem Emirom Balićem.

Ovom prilikom skakači su izveli skok sa Starog mosta u čast Jovanovića, te mu uručili prigodne poklone.
Pogledajte sa kime se sve susreo u narednom videu

CE4637842374 by mytob

Tokom šetnje do Starog mosta, Jovanovića su pozdravljali brojni Mostarci, vlasnici i trgovci mostarskih dućana, koji su mu, uz srdačno rukovanje, poželjeli dobrodošlicu u Mostar.

Čedomir Jovanović posjetio je danas i Centar za mir u Mostaru, gdje je razgovarao sa predstavnicima ovog centra.

"Mislim da je malo naroda kao što su ovi naši narodi koji razliku koliko je mir veličanstven, kao i da je malo naroda kao što su ovi naši koji su tu lekciju naučili na sopstvenim greškama. Mi cijenimo mir pošto smo ga prethodno svojim greškama uništili", poručio je ovom prilikom Jovanović.

Za predsjednika LDP-a grad Mostar je, kao i za mnoge druge, simbol stradanja i besmisla rata, ali i simbol neuništive nade i vrline zbog koje slavimo mir.

"Drago mi je što sam u Mostaru i što sam gost Centra za mir, koji je okupio sve ono što vrijedi u svijetu. Bez obzira na naše razlike, bez obzira na to da li govorimo o Mendeli ili Havelu, o svim laureatima nagrade Centra za mir, mislim da su nam svima isti motivi. S jedne strane pokreće nas veliki respekt i poštovanje prema ljudima Mostara i ovom gradu koji simbolizuje na tako veličanstven i tragičan način i mir koji slavimo, to ludilo i haos stradanja po kome je poznat", poručio je Jovanović.

Čedomir Jovanović večeras će biti gost tribine Mostarskog kruga - ''Kako do pomirenja u regiji''. Tribina će biti održana u 19 sati, u Kongresnoj dvorani hotela Bristol u Mostaru.
Izvor: Klix


Najčitanije na portalu