POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

SAGRADIO KUĆU IZ BAJKE ZA SVOJU PORODICU za svega 3.600 eura… - FOTO

Simon Dale je porodični čovjek iz Walesa, zapadnog dijela Velike Britanije. Njegov interes za samoodrživost i ekološku svijest vodio ga je prema tome da za sebe i svoju porodicu sagradi vlastiti dom – najslađe, najtoplije i najgostoljubivije mjesto za stanovanje koje možete zamisliti.

Koštala ga je svega 3.000 funti (nešto više od 3.600 eura). On kaže da su ga dva glavna razloga motivisala da napravi ovakvu kuću.


Prvi razlog je to što kaže da je zabavno i korisno živjeti svoj život na svoj vlastiti način. “Slijeđenje snova čini naše duše živim”, kazao je Dale.

Ovaj talentovani fotograf i umjetnik kaže da je drugi razlog želja da se pokaže da se može nešto učiniti kada je riječ o ekološkom stanju naše planete, koje je, po njegovim riječima – trenutno katastrofalno!

Prilikom izgradnje kuće, Dale nije koristio mašine, već ručne alate. Kuću grije drvima, a koristi i solarne panele kako bi iskoristio energiju sunca. Čitava kuća je “ekološka”, a nije u pitanju samo gradnja kuće već i način života, koji uključuje sadnju voća i povrća za svoje potrebe i slično.

Na fotografiji gore možete vidjeti Simona i njegovu supruga Jasmine Saville sa njihovo dvoje djece neposredno nakon što je kuća završena. Oni sada u njoj već žive nekoliko godina

U međuvremenu, sve se razvilo u projekt čitavog eko sela o kojem novosti možete pratiti na Daleovom web sajtu, a ima i sve više onih koji bi željeli slijediti njegov primjer.

Izvor: doznajemo.com


Najčitanije na portalu