POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

STRAVA U AMERICI: U sred dana porodica iz BiH pretučena i… Ovakav užas niko od Bosanaca ne pamti…

Stojan Kupusović pokazuje modrice na glavi, koje su mu napravili napadači tokom upada u kuću, u Sent Pitersburgu. Stojan je iz BiH i ne govori engleski, a taj dan bio je sa suprugom kući, i krenuo je ka vratima kada je neko pokucao. “Kada sam otvorio, samo su me gurnuli na zemlju i držali uperen pištolj.


Počeli su me udarati, kao i moju suprugu. Nije mi za novac, ali zašto su me morali udariti”, kaže Stojan, dok njegov sin Ljubiša Kupusović prevodi. Stojan kaže da su bila tri napadača, sva trojica naoružana, te da su pretražili sve i odnijeli 1.700 dolara, koje su on i supruga Stana imali u kući, koja se nalazi na raskršću 25. Avenije i 26. ulice.  “Rekao mi je da su ga napadači udarali tri-četiri puta, baš kao i moju majku”, kaže Ljubiša.

On vjeruje da su njegovi roditelji bili meta napada, jer on vodio posao iz dvorišta. Naime, on je prodavao automobile i gume i vjeruje da su napadači čekali da on ode do grada, kako bi napali roditelje. “Vjerovatno su mislili da u kući imam više novca. Sad više ne znam ni da li ću prodavati automobile i gume ovdje, jer se bojim da će se vratiti”, kaže Ljubiša.

Inače, nadzorne kamere iz okolnih dvorišta snimili su napadače kako bježe nakon napada, a policija i dalje traga za njima. Ipak, ono što je najstrašnije svakako je da se cijela drama desila po danu, negdje oko podne. Šarlot Klevel, koja živi u blizini kaže da nije jednostavno kada čuju da se nešto ovakvo desilo. “Svi smo oprezni, posebno pazimo kada nekome otvaramo vrata, ali ovo je stvarno zastrašujuće”, kaže ona.

Ljubiša kaže da planira da instalira nadzorne kamere u kući, kako se nešto slično ne bi opet desilo. Iz policije Sent Pitersburga apeluju na građane da jave ako primjete osumnjičene. Ono što se zna jeste da su napadači u ranim dvadesetim i da su pobjegli sa sivim “ford escape”.  

nezavisne.comNajčitanije na portalu