POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

SUSJED JE VIDIO BLIJEDO, MRŠAVO LICE NA PROZORU: Ono što je policija pronašla u kući je tragedija…

13. jula 2005. godine je policijski službenik Mark Holste sa Floride dobio poziv koji će doživotno pamtiti. Susjed je rekao da vidi tajanstvenu, blijedu djevojku na razbijenom prozoru susjedne kuće.

danielle-prica-1Kuća je bila već 3 godine useljena, ali se činilo kao da susjedi nemaju djecu. Stoga se susjed plašio da roditelji ne zlostavljaju svoju djecu, pa je pozvao policiju kada je vidio lice male djevojčice.Policajac je pokucao na vrata, a kada je ušao u kuću vidio je svugdje životinjski izmet, hranu i paučinu koja visi sa stropa.

Onda je ugledao malu 6-godišnju djevojčicu, napola izgladnjelu i golu. Nosila je pelene koje danima nisu zamijenjene.

“Kada sam ušao u sobu, pogledala me velikim očima. Usta su joj se otvorila, a onda se pomakla u stranu, kao rak. Skupila je koljena i zagrlila ih rukama. Ispuštala je neobične zvukove”, rekao je policijski službenik.

Djevojčica se zove Danielle i odmah su je odveli u bolnicu. Njeno stanje je bilo grozno i ponašala se kao 6-mjesečna beba. Cijeli život je provela bez ljubavi i zagrljaja.

Njena majka je bila 26 sati u zatvoru, dobila je 2 godine kućnog pritvora i 3 godine uvjetne kazne. Odmah su joj oduzeli dijete.

Danielle je dobila nove roditelje koji su joj prvi put pokazali šta znači biti voljen.

“Ona ima sedam do osam napada bijesa dnevno. Uvijek se brine o hrani. Često jede dok ne povrati”, rekao je Bernie, čovjek koji ju je usvojio.

No, bez obzira na strašno djetinjstvo, Danielle se osjeća mnogo bolje u novom domu. Danas ima 15 godina, voli ići u školu i veoma je vezana za svoju novu obitelj. Svakim danom čini male korake ka odrastanju i nova majka se nada da će jednog dana moći živjeti samostalno kao i svi ostali ljudi.
Pogledajte i podijelite njenu priču sa prijateljima:

virealno.com


Najčitanije na portalu