POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

UZ NJU SMO ODRASLI: Umrla legendarna folk pjevačica…

Branka Stanarčić (64), pjevačica narodne muzike, preminula je usljed komplikacija sa srcem. Branka je najpopularnija bila u periodu između 1975 i 1985. godine, a proslavija ju je prva pjesma “Jedini čovjek bio si za me”.

Ona je od 1976. do 1981. snimila čak 14 singlova. Od 1981. do 1992. kada se povukla sa javne scene, snimila je pet albuma. Godine 2007. snimila je album Kobra koji se nije dobro kotirao među publikom.


Čuvenu folk pjesmu “Jedini čovek bio si za me” Branka je otpjevala 1976. za RTV Beograd, uz ansambl Branimira Đokića. Već krajem osamdesetih godina prošlog vijeka Stanarčićeva pada u zaborav i njeno ime se pojavljuje u medijima tek u jednoj od prvih emisija Grand produkcije, gdje je pomenutu pjesmu pjevala Indira Radić (koja je Branku često navodila kao jednog od svojih pjevačkih uzora).

Novu popularnost doživjela je više od decenije kasnije, kada je Sanja Maletić pjevala u emisiji “Što da ne”, 2009. godine. Godine 2015. pjesmu je četvrti put proslavila mlada Zvezda Granda Biljana Marković.

Svet.rs


Najčitanije na portalu