POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

UZBUNA U SRBIJI Vojska dobila naređenje da provjeri snage za hitno reagovanje: Pogledajte šta se dešava…

Po naređenju ministra odbrane i odluci predsjednika Republike Srbije, u ponedjeljak navečer je počela provjera operativnih sposobnosti dijela jedinica Vojske Srbije.

U pitanju je vanredni, nenajavljeni, terenski inspekcijski nadzor nad operativnim sposobnostima dijela snaga za hitno reagovanje koji će se realizovati do 9. marta na više lokacija u Srbiji, potvrđeno je večeras iz srbijanskog Ministarstva odbrane.


Provjera operativnih sposobnosti počela je davanjem uzbune iz Operativnog centra sistema odbrane, kojoj su prisustvovali ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

"Za vrijeme trajanja inspekcijskog nadzora biće proveravana spremnost jedinica da u najkraćem roku odgovore na postavljene zadatke u okviru predviđenih scenarija krizne situacije. U okviru vežbovnih aktivnosti biće realizovani kombinovani marševi jedinica, bojeva gađanja, rešavanje različitih borbenih supozicija sa izvođenjem specijalnih dejstava", navedeno je večeras iz Minstarstva odbrane Srbije.

Cilj inspekcijskog nadzora je, kako je istaknuto, ostvarivanje što višeg nivoa osposobljenosti i borbene spremnosti jedinica Vojske Srbije za reagovanje na eventualne rizike i prijetnje po bezbjednost države.

radiosarajevo.ba


Najčitanije na portalu