POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

VELIKA PANIKA MEĐU GRAĐANIMA: Od ponedjeljka ne puštaju djecu u dvorište, jer su vidjeli zmiju koja…

U Vinkovcima je zavladala velika panika nakon što su neki građani izjavili da su u svojim dvorištima pronašli zmije.
Ne znaju o kojoj se vrsti radi, ali kažu da su oko metar dužine i pretpostavljaju da su bjelouške koje nisu opasne, no neki tvrde kako ima i riđovki čiji je ugriz otrovan.


Neki kažu da bi najezda zmija moglo biti povezana s nedavnim poplavama u županjskoj, posebice, bosanskoj Posavini i da su ih bujice donijele, a u potrazi za hranom brzo su se proširile i u grad, piše Večernji list.

Stanari jedne zgrade posebno su ustrašeni jer su u ponedjeljak vidjeli zmiju koja je odgmizala u podrum i sakrila se. Nakon toga ne puštaju djecu u dvorište.

Uznemireni građani ne znaju što bi uradili čak i u slučaju da zmiju pronađu jer su čuli da je bjelouška zaštićena zmija i ubijanje je kažnjivo. U Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije kažu kako dolazak zmija u Vinkovcima ne treba povezivati s poplavama jer su one bile ipak daleko od Vinkovaca.

Jedan Vinkovčanin je snimio zmiju koja je “posjetila” njegovo dvorište, ali je loše prošla u susretu s njegovim psom.

- Nismo dobili dojave o pojavi zmija, ali pretpostavljam da je riječ o bjelici, bezopasnoj zmiji koja čisti okoliš od miševa i drugih glodavaca. Što je više plijena na jednom području, tu je više i onih koji se njima hrane, a one su vrlo pokretne i brzo odlaze s jednog područja na drugo gdje ima više hrane. Ne treba ih dirati niti ubijati jer su zaštićene, već nazvati naš broj – kaže stručni voditelj u Javnoj ustanovi, Pavo Dragičević.

Izvor: doznajemo.com


Najčitanije na portalu