POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

VRLO UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Pogledajte kako je u Boliviji hladnokrvno ubijen "Arkanovac" koji je činio zločine po BiH...

Pogledajte kako je u Boliviji hladnokrvno ubijen "Arkanovac" koji je činio zločine po BiH...

Bolivija-ubistvo-Arkanovca-bivsegSnimljen je trenutak pucanja u glavu! Nadzorne kamere snimile su trenutak hladnokrvne egzekucije u Internet kafeu u Aveniji Tomása de Lezoa u Santa Cruzu (Bolivija). Upozoravamo da je riječ o vrlo uznemirujućem sadržaju!Televizija Bolivije prikazala je ovaj snimak sa nadzorne kamere. Ubijen je hrvatski državljanin Goran Popović (39), rodom iz Donjeg Lapca.

Likvidiran je u internet kafeu s tri metka u glavu i tijelo. Ubijeni je imao dokumente kao David Eterovic Melgar, no policija je utvrdila da se iza toga imena skrivao Goran Popović za kojim je bila raspisana Interpolova potjernica zbog trgovine kokainom.

Goran Popović treća je žrtva mafijaških likvidacija u Boliviji u samo sedam dana, prenose tamošnji mediji. Mafijaški obračuni mogli bi biti povezani s nedavnom zapljenom tri tone kokaina u Čileu. Kokain vrijedan 60 miiona dolara stigao je iz Bolivije, objavila je policija. Osam se osoba našlo iza rešetaka u operaciji planiranoj četiri mjeseca.

Ubijeni Goran Popović bio je pripadnik Crvenih beretki, odnosno Arkanovih Tigrova. Imao je državljanstva Hrvatske i Srbije. Rođen je 1974. u Donjem Lapcu, a istraživale su ga i hrvatska i srpska policija zbog šverca droge i oružja. Goran Popović zvani Goksan nakon rata je s bivšim saborcima organizirao šverc velikih količina oružja i droge. Policija je sumnjala da surađuje sa Slobodanom Kašićem, Splićaninom kojem se sudilo za 557 kilograma kokaina zaplijenjenog u Rijeci, a bio je i povezan sa grupom kojoj se sudilo u Beogradu nakon zapljene 170 kilograma bolivijskog kokaina u Solunu.
Goran Popović

Goran Popović

Popović je jedno vrijeme 2005. godine živio u Zagrebu, u bijegu od pravosuđa Srbije. Godinu dana ranije s bratom Zoranom je pobjegao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici gdje su bili na odsluženju kazne od šest godina zatvora zbog toga što su 2001. oteli podgoričkog poduzetnika Dušana Krstovića. Kad je Zoran Popović iduće godine uhvaćen u Sloveniji, njegov pravni zastupnik tražio je da ga se izruči Hrvatskoj jer je “iz sigurnosnih razloga” želio ostatak kazne odležati u nekom od hrvatskih zatvora. Popovići su pobjegli iz Mitrovice mjesec dana prije nego što su mogli biti pušteni na uvjetnu slobodu, a njihov odvjetnik je tvrdio da im je u zatvoru život bio ugrožen.

Smatra se da je ubijeni Goran Popović bio povezan sa saradnicima Darka Šarića, jednog od vođa balkansko-južnoameričke narkomafije koji se pod još nerasvijetljenim okolnostima nakon više godina bijega sredinom trećeg mjeseca predao policiji Srbije i Crne Gore. Latinoameričke likvidacije balkanskih kriminalaca učestale su nakon Šarićeve predaje.

Kako piše zagrebački Jutarnji list, hrvatskoj policiji je bilo poznato da se sada ubijeni Goran Popović kretao po Latinskoj Americi bez problema prelazeći granice Bolivije, Perua, Ekvadora, Brazila, Argentine i Venezuele.

doznajemo.com


Najčitanije na portalu