POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

ZMIJSKO LEGLO U KUĆI - HOROR: Porodica sa troje djece iseljena zbog 300 zmija u njihovom domu…

Porodica Šimunović iz Boljevca u Srbiji, sa troje djece, iseljena jer su u njihovom domu pronađeni poskoci i smukovi!

Milan Šimunović iz sela Drnovca kod Boljevca pronašao je u kući leglo od čak tri stotine zmija, koje su preplavile čitavo domaćinstvo ove peteročlane porodice. U leglu smukova pronađeno je i nekoliko poskoka, najootrovnijih zmija u Srbiji.


Šokiran otkrićem, Šimunović je pretražio kuću i ustanovio da su se gmizavci nakotili iza lamperije na tavanu kuće, a pošto je njih nekoliko našao i u dječjim krevetima, prijavio je to nadležnima, koji su porodicu momentalno iselili.

- Krajem prošle nedjelje probudila me kćerkica Laura (3) i rekla: „Tata, tata, vidjela sam velikog guštera kako mi prolazi ispod pokrivača“. Žena i ja smo se se prestravili kad smo se osvrnuli po kući i vidjeli zmiju kako gamiže, sledili smo se. Međutim, to je tek početak nevolja. Istog dana u kući sam ih ulovio čak sedam. Klizile su ispod lamperija, silazile sa tavanica, pomaljale se iza posuđa, šporeta. Prava najezda. Tokom noći uhvatio sam još četiri zmije, ukupno 11 za 24 sata - priča domaćin.

Kućica Šimunovića nalazi se na brdu iznad Boljevca. Prije je to kolibica nego kuća. Izgrađena je na temeljima nekadašnje staje. Šimunovići su svojeručno sklepali domaćinstvo od dvije prostorije.

Ekipe iz niške „Zoo- planete“ koje su došle da uklone zmije ustanovile su da su se gmizavci prvobitno naselili u stajnjaku kraj trošne kućice.

Iz Opštinske uprave Boljevac reagovali su munjevito i poslali ekipu na teren.

- Riječ je o petočlanoj porodici sa troje maloljetne djece... Nismo smjeli da rizikujemo, odlučili smo da ih odmah iselimo. Obezbjedili smo im privremeni smještaj dok stručne ekipe detaljno ne pregledaju kuću. Zatim mora potpuno da se renovira, pošto zmije izviru iz svih zidova i podova - izjavio je za Kurir predsjednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović.


Inače, zabilježen je već peti ujed zmija otrovnica u Nišu. Slavicu Veličković (65) ujeo je poskok u nedjelju u njenom dvorištu u sićevačkom selu Šutevcu kraj Niša. Ženu je otrovnica ugrizla za ruku, zbog čega je zbrinuta u niškoj Hitnoj pomoći, a zatim prebačena na Infektivnu kliniku na dalje liječenje. Nakon primanja terapije dobro se osjeća.

- Htjela sam da podložim šporet. Ugrize me za prst, a panj pade na nju. Izmigoljila se i pobjegla. Imala je po leđima rombove. Odmah sam znala da je otrovna - opisuje Slavica stravičan susret s poskokom.

Doznajemo.com/Kurir.rs


Najčitanije na portalu