POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

Zvao me Baždarević da igram za BiH, ali rekao sam NIKAD!

Nizozemska se nije plasirala na Euro, a u građenju nove reprezentacije za SP u Rusiji Danny Blind pozvao je, prvi put, i Feyenoordova veznog igrača Marka Vejinovića.

Vejinović je rođen u Amsterdamu 1990., otac mu je iz Zrenjanina, majka iz Žuna u blizini Prijedora, a on će postati prvi nizozemski reprezentativac ex-Yu porijekla.


"To me čini ponosnim", rekao je u ekskluzivnom intervjuu za Goal Vejinovic.

Njegovi su se roditelji u Nizozemsku preselili kasnih 60-ih.

"U potrazi za boljim životom. I danas smo ondje, i roditelji i brat, dok mi ostatak obitelji živi u BiH, Srbiji i Hrvatskoj. Išao sam onamo nekoliko puta godišnje, no posljednjih godina sve rjeđe. A i u Nizozemskoj su mi prijatelji ljudi iz bivše Jugoslavije."

Poznaje bh. reprezentativca Harisa Medunjanina. I baš poput Medunjanina (koji igra za BiH) i Nemanje Gudelja (Srbija), Vejinović je mogao birati reprezentaciju.

"Srbija mi je pristupila ranije, no tada sam igrao za mlađe uzraste Nizozemske i bio sam zadovoljan time. A prije nekoliko mjeseci razgovarao sam i sa selektorom BiH, ali zapravo nikad nisam ni imao dvojbu. Nikad! I to sam mu rekao. Želim igrati za Nizozemsku, Srbija i BiH zatvorene su priče za mene."

"Presretan sam što sam među tim velikim igračima, a i roditelji su mi ponosni. To je ostvarenje sna i želim dokazati da sam dovoljno dobar da igram za nizozemsku reprezentaciju", zaključio je Vejinović.

Tehnička obrada: cikportal.com (CIK.ba)

Piše: zmajevibih7.blogspot.com


Najčitanije na portalu