POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

ZBOG SMRTI OVE DJEVOJKE U FABRICI PLAČE CIJELI GRAD: Irena (28) poginula u trećem mjesecu trudnoće…

Radnica iz Niša Irena Ilić (28), koja je poginula prekjuče u nesreći u krugu fabrike „Leoni“ u rumunskom gradu Piteštiju, kada su teško povrijeđene njene koleginice Aleksandra Ranđelović (28) i Branka Gligorijević (34), bila je u trećem mjesecu trudnoće.

Marijana Jonita, trener koordinator u fabrici „Leoni“, izjavila je juče za Kurir da su kolege iz Srbije s kojima su radili divni ljudi, kao i da joj je čast što je poznavala Irenu Ilić.


- Taj momak je htio da impresionira neke djevojke dok smo sjedili na ručku, tako je i izgubio kontrolu nad vozilom. Koliko znam, Irena je bila u trećem mjesecu trudnoće, s tim smo bili upoznati - rekla nam je Marijana Jonita i dodala da je trebalo da se radnici „Leonija“ juče vrate u Srbiju.

Podsjetimo, nesreća se dogodila kad je vozač BMW Andrei Kristijan Karamelea izgubio kontrolu i uletio u trpezariju, gdje su radnici doručkovali. Nakon nesreće je uhapšen, a na teret mu se stavlja ubistvo i nanošenje povreda iz nehata.

Htio da zadivi djevojke

- On je u fabrici bio zaposlen dvije godine. Kako je istraga do sada utvrdila, Karamelea je u četvrtak trebalo da radi drugu smjenu, ali tog jutra je došao do kompanije da nešto ostavi kolegi - navodi se u rumunskim medijima. Automobil kojim je izazvao nesreću nije bio u njegovom vlasništvu.

- Pretpostavlja se da je mladić naglo ubrzao i tako izgubio kontrolu. Vjeruje se da je uzrok nesreće nedostatak iskustva i želja da se pokaže kao „opasan vozač“ pred radnicima - naveli su  izvori iz istrage.

Reporteri Kurira obišli su juče porodice koje je zadesila tragedija.

- Dok sam pričala sa Aleksandrom, čula sam u pozadini pjesmu. Pitala sam je, ko im to pjeva. Ona mi je kazala: „Irena zabavlja društvo, noćas je posebno vesela“ - prepričavala je Slađana Ranđelović za Kurir telefonski razgovor sa svojom kćerkom Aleksandrom, obavljen noć uoči stravične nesreće u rumunskom gradu Piteštiju.

Vidno uznemirena majka kazala je da joj je kćerka detaljno opisala nesreću.

Nerazdvojne drugarice

- Sjedila je s pokojnom Irenom za istim stolom, dok je Branka Gligorijević bila malo dalje. Aleksandra je bila okrenuta leđima vozaču, pa nije vidjela ništa, već je samo čula škripanje guma. Kad ih je udario, moja kćerka je izgubila svijest, a osvijestila se u rukama nekog kolege. Niko nije htio da joj kaže da je Irena preminula - rekla je Ranđelovićeva.

Drugarice se, kako kaže, nisu razdvajale.

- Imala je običaj da kaže: „Irena je moj tjelohranitelj“ - plačući je rekla uznemirena žena.

U kući Branke Gligorijević juče nije bilo nikoga, jer je njen brat Aleksandar otišao u Rumuniju.

Kurir


Najčitanije na portalu