POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

OVA VIJEST JE POTRESLA BOSNU: Pogledajte šta je Dušanka Majkić radila ustima dok je Dodik proglašavao pobjedu…

SNSD je apsolutni pobjednik u RS na lokalnoj razini. Osvojili su 33 načelničke pozicije. Za razliku od SNSD-a koji je imao razlog za slavlje, Savez za promjene je veoma rano proglasio izborni poraz i vjerovatno je i najveći gubitnik lokalnih izbora.

Trku za gradonačelnika izgubili su u Banjoj Luci i Trebinju, ali i Palama."Bez gužve, hahaha, bez gužve na ulazu." Ovako je Milorad Dodik sinoć počeo pobjednički govor. Vidno raspoložen i zadovoljan sa članovima stranke objavio je izbornu pobjedu.

"Moram da kažem da je RS i prošle nedjelje i danas doživjela svoj apsolutni uspjeh. Današnja pobjeda SNSD-a je veličanstvena, ona se mjeri sa većom od one sa naših početaka", ističe Milorad Dodik, predsjednik RS.

A glavni razlog za slavlje je 11 načelničkih mjesta više u odnosu na lokalne izbore 2012. godine.

"Spektakularno smo dobili Zvornik, Gradišku, Prnjavor, Laktaše, Srbac. Vratili smo neke opštine, u okviru onoga što jeste porodica SNSD-a. Pobijedili u Krupi na Uni, Novom Gradu, Kozarskoj Dubici, Petrovac Drinič, Čelinac, Istočni Drvar, Mrkonjić Grad, Jezero, Šipovo, Kupres , Derventa, Brod, Modriča, Stanari itd.”, kaže Dodik.

Samo dva sata nakon zatvaranja biračkih mjesta, lider najveće opozicione stranke, SDS-a, Mladen Bosić priznao je poraz saopštivši da su prvi preliminarni rezultati ove stranke za načelnike veoma loši.

"Ovih dana ćemo analizirati rezultate, vidjeti o čemu se radi. Koliki utjecaj je čega na ovako loš izborni rezultat i praktično pokrenuti odgovornost unutar stranke za sve nivoe, počevši od mene pa nadalje", ističe Mladen Bosić, predsjednik SDS.

Izgubili su utrku za gradonačelnika u Banjoj Luci i Trebinju, ali i Palama. "U Banjoj Luci imamo uvjerljivu pobjedu za gradonačelnika, ona iznosi preko 15% po našim saznanjima i otprilike toliko u hiljadama glasova. Također očekujemo i uvjerljivu pobjedu i naših lista za odbornike", kaže Igor Radojičić, kandidat SNSD za gradonačelnika Banje Luke.

"Čestitam protukandidatu na pobjedi. Mi smo uložili maksimalan napor, mogu da kažem da je preko 40% Banjalučana prepoznalo ono što sam ja građanima prenosio i što namjeravam da radim u gradskoj upravi, ali tijesna pobjeda Radojičića je ipak pobjeda", ističe Dragan Čavić, kandidat SzP za gradonačelnika Banje Luke.

Kao i prethodnih godina SNSD je svim silama nastojao osvojiti Bijeljinu, no SDS i njihov Mićo Mičić zadržao je ovu poziciju. "Imamo 700 glasova više, što govori da ne možemo nikako izgubiti bez obzira na glasove iz inostranstva. Čestitam i protivnicima, čestitam na fer i korektnoj borbi, ali žao mi je izgubili su", poručio je Mićo Mičić, gradonačelnik Banje Luke.

TV1


Najčitanije na portalu