POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

SARAJLIJA U NAJVEĆOJ BOLI: Ja nemam odakle platiti dženazu svojoj majci…

Ako ste pomislili da ste do sada čuli najstrašnije i naboljine priče iz Ispuni mi želju vjerujte nam na riječ da niste. Ovo je priča surove teške ali nažalost istinite realnosti, ogoljena mračna strana života u Bosni i Hercegovni.

Jedan vrijedan, pošten i nesretan mladić iz Sarajeva ovih dana bio je u situaciji za koju nikome i nikada ne želimo da se ponovi. Naime, on je sam živio sa svojom majkom koja je duševni bolesnik. Borio se da prehrani i nju i sebe, borio se njenim izuzetno teškim i ponekad agresivnim stanjem. Činio je sve da im olakša život ali nažalost majka je izgubila bitku i preminula je.Srhvan bolom zbog gubitka majke jedinog životnog prijatelja kojeg je imao ovaj mladić našao se u novoj nevolji. Izuzetno je teško i bolno pomiriti se sa činjenicom da nemate novac koji vam je poteban da bi dostojanstveno sahranili majku.

To se nažalost njemu upravo desilo. Bez ikakvih primanja on u momentu naše posjete nije imao novac da ukopa svoju majku. Čekao je nas… I mi smo shrvani bolom, potpuno razočarani u surovost života u ovoj zemlji koja ni za najteže socijalne slučajeve nema nikakvo razumjevanje. Da se pita državu ovaj mladić možda nikada ne bi ukopao svoju majku jer nema novca, zato postoje dobri ljudi.

Pogledajte borbu i njegovo vapaj za bilo kakvom pomoći samo da bi svoju majku, svoju jedinu nadu, svoju jedinu utjehu sahranio na dostojansven način.

Hayat


Najčitanije na portalu