POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

KAD SE ČASTI HARAM PAROM: Pogledajte u kakve su probleme upali radnici koje je Dodik častio rakijom…

Predsjednik Samostalnog sindikata Saobraćajno-transportne djelatnosti u “Željeznicama Republike Srpske “ Zlatko Marin kazao je da su radnici tog preduzeća, koji su prošlog mjeseca protestirali i štrajkovali glađu, ponovo izloženi pritiscima.

Predsjednik Samostalnog sindikata Saobraćajno-transportne djelatnosti u “Željeznicama Republike Srpske “ Zlatko Marin kazao je da su radnici tog preduzeća, koji su prošlog mjeseca protestirali i štrajkovali glađu, ponovo izloženi pritiscima.Sindikati su dobili informaciju da će biti umanjene martovske plaće za 300 radnika zaposlenih u radionicama Sektora za održavanje šinskih vozila (OŠV) koji su prisustvovali protestima u Doboju 3. marta i Banjoj Luci 16. marta.

Prema Marinovim riječima, još nemaju informaciju koliko bi to umanjenje moglo iznositi, ali smatraju da bi to minimalno moglo biti 12 radnih sati manje u martu za radnike OŠV Banja Luka, Prijedor i Doboj.

- Ono za šta smo se borili, dobili su svi. To je određeni pritisak da se ne smije više niko oglašavati, da se niko ne smije boriti, što je van pameti - kazao je Marin.

Što se tiče ranijih najava da bi radnici koji su štrajkovali glađu na Željezničkoj stanici u Banjoj Luci i Doboju mogli da dobiju disciplinske prijave, Marin je izjavio da za sada te "opasnosti" nema.

- Imamo obećanje da neće, ali evo, oni su krenuli da umanjuju sate. Zakon ne poznaje odbijanje osam radnih sati nekome bez disciplinske, pa ne znam na koji način oni to žele da odrade - istakao je Marin.

Nakon protesta u Doboju i Banjoj Luci gdje su radnici “Željeznica RS-a“ tražili isplatu dugovanja za topli obrok, prijevoz i druge naknade, 28 radnika započelo je štrajk glađu tražeći isplatu dugovanja za tekuću godinu.

Prekinuli su štrajk nakon šest dana kada ih je obišao predsjednik RS-a Milorad Dodik i obavijestio ih  da će im traženi iznos za tekuću godinu biti isplaćen, a da će isplatu ostalih dugovanja dogovoriti naknadno. Tada je okončana i gotovo dvodnevna blokada pruge u Banjoj Luci, a okupljeni radnici su popili i rakiju sa predsjednikom RS-a u obližnjoj kafani.

faktor.ba


Najčitanije na portalu